Huvud / Tillbehör

Forum Hair.com

Tillbehör

håravfall, hårtransplantation

  • Forumindex ‹Diskuterar.‹ Minoxidil
  • Ändra typsnittsstorlek
  • För utskrift
  • FAQ
  • Galleri
  • registrering
  • inmatning

Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Volosatik 29 augusti 2012, 21:37

God kväll alla!
Jag har använt 5% skum i 4,5 år, först hade det en bra effekt, men nu ser jag en långsam regression.
Har någon någon framgångsrik erfarenhet från 5% till 10% minoxidil?
Det verkar som att jag har studerat allt, men jag märkte inte förbättringen på grund av ökad koncentration.
Och är det till och med vettigt att byta till en starkare koncentration?

Tack på förhand för att du svarade

P.S. Tyvärr kan jag inte ta Fin, jag hade erfarenhet i 3 månader, men det fanns uttalade biverkningar med styrka.

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

evgus 11 september 2012, 16:44

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Volosatik 11 september 2012, 17:22

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Skallning 14 sep 2012, 08:29

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Någon 14 september 2012, 22:17

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Leonard 18 september 2012, 20:54

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Volosatik 19 september 2012, 08:47

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

Leonard 20 sep 2012 18:14

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

netto 21 september 2012, 19:05

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

oxy 21 september 2012, 19:17

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

netto 21 sep 2012, 19:19

0 alkohol är så att det inte blir någon irritation och huden inte lossnar

och fin hjälper väl fettinnehållet att bli mindre hår och hud, och som ett antiandrogen också

och alla andra ämnen är de nyaste hårväxtstimulerande medlen som inte finns i andra lotioner

Jag tror att polaris nr-10 för närvarande är den mest kraftfulla lotionen i världen

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

oxy 21 sep 2012, 20:01

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

netto 21 september 2012, 20:22

nog för en månad eftersom jag använder det för de mest problematiska områdena och för resten av mitt huvud polaris nr-08 eller poalris nr-09

Jag har inga foton

men titta, ingen annan lotion med minoxidil har kollagen och elastin och finasterid i kompositionen det visar sig att denna lotion är mer kraftfull och till och med 16% minox

om du sprider den lite och den absorberas snabbt på de skalliga fläckarna

och hur är det med fenan i denna lotion, då blir fettinnehållet faktiskt mindre och huvudet kliar inte så mycket - åtminstone för mig

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

oxy 21 sep 2012, 20:50

Re: Finns det en verklig effekt av 10-15% minoxidil?

netto 21 september 2012 22:39

polaris nr-10 är en kräm och det är värt det

Jag har ansökt i sju månader och graden var 3 nu 2 mest troligt

alla andra lotioner med högt innehåll av minoxidil min hud skalade av och det var irritation, men polaris nr-10 gjorde inte

HeavyBeard Beard and Minoxidil Forum

Forumet diskuterar problemen med tillväxt av skägg och mustasch

  • Forumindex ‹Läkemedelsanvändning‹ Minoxidil
  • Ändra typsnittsstorlek
  • För utskrift
  • FAQ
  • registrering
  • inmatning

VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

  • Svara med citat

VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

Humanbrain »19 nov 2015, 19:34

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% minoxidil från en pickaxe

naDne "25 nov 2015, 05:30

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% minoxidil från en pickaxe

Humanbrain "25 nov 2015, 13:28

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

naDne »26 nov 2015, 09:16

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

Travnik »18 apr 2017, 15:08

Jag kommer inte ihåg om det diskuterades eller inte, MEN:
Det visar sig.
Zink: en hämmare av enzymet 5-alfa-reduktas, blockerar produktionen av DTH. I höga koncentrationer kan zink helt undertrycka enzymaktivitet.
Pyridoxin: Detta är vitamin B6, en vattenlöslig komponent som spelar en viktig roll som en kofaktor för ett stort antal essentiella enzymer i människokroppen. Vid behandling av håravfall ökar vitamin B6 den hämmande effekten av zink. Stimulerande hårväxt.
Utdrag från Stamatiadis-studien 1988:
Suppression av 5-alfa-reduktas i mänsklig hud med zink och azelainsyra. Effekterna av zinksulfat och azelainsyra på 5-alfa-reduktas i mänsklig hud studerades med en provrörsanalys med 1,2 [3H] -testosteron som substrat. När den tillsattes i en koncentration av 3 eller 9 mmol / L blev zink en potent 5-alfa-reduktashämmare. Vid en hög zinkkoncentration undertrycks enzymets aktivitet. Azelainsyra är också en potent 5-alfa-reduktashämmare, hämning påträffades i koncentrationer upp till 0,2 mmol / L och fullbordades vid 3 mmol / L. En additiv effekt av de två hämmarna observerades. Vitamin B6 förbättrar den hämmande effekten av zink, men inte azelainsyra, vilket tyder på att två olika mekanismer är inblandade. När tre ämnen tillsattes samtidigt i mycket låga koncentrationer, vilka var ineffektiva ensamma, erhölls 90% inhibering av 5-alfa-reduktas. Om denna hämning bekräftas in vivo kan zinksulfat i kombination med azelainsyra vara effektiv vid behandling av androgen patologi hos mänsklig hud..
Källa: http://www.nazdor.ru/topics/improvement. nt / 470976 /

Baserat på denna slutsats. Eftersom dihydrotestosteron krävs för tillväxt av skägghår, kan zink inte användas för att stimulera tillväxten av hårsäckar på skägget. Och speciellt tillsammans med vitamin B6 (PYRIDOXIN).

Och jag åt mycket zink på två år, ibland tillsammans med B6.

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

Humanbrain »19 april 2017 20:17

Jag kommer inte ihåg om det diskuterades eller inte, MEN:
Det visar sig.
Zink: en hämmare av enzymet 5-alfa-reduktas, blockerar produktionen av DTH. I höga koncentrationer kan zink helt undertrycka enzymaktivitet.
Pyridoxin: Vitamin B6, en vattenlöslig komponent, spelar en viktig roll som en kofaktor för ett stort antal essentiella enzymer i människokroppen. Vid behandling av håravfall ökar vitamin B6 den hämmande effekten av zink. Stimulerande hårväxt.
Utdrag från Stamatiadis-studien 1988:
Hämning av 5-alfa-reduktas i mänsklig hud av zink och azelainsyra Effekterna av zinksulfat och azelainsyra på 5-alfa-reduktas i human hud studerades med användning av en provrörsanalys med 1,2 [3H] -testosteron som substrat. När den tillsattes i en koncentration av 3 eller 9 mmol / L blev zink en potent 5-alfa-reduktashämmare. Vid en hög koncentration av zink undertrycks enzymets aktivitet. Azelainsyra är också en potent 5-alfa-reduktashämmare, hämning påträffades i koncentrationer upp till 0,2 mmol / L och fullbordades vid 3 mmol / L. En additiv effekt av de två hämmarna observerades. Vitamin B6 förbättrar den hämmande effekten av zink, men inte azelainsyra, vilket tyder på att två olika mekanismer är inblandade. När tre ämnen tillsattes samtidigt i mycket låga koncentrationer, vilka var ineffektiva ensamma, erhölls 90% inhibering av 5-alfa-reduktas. Om denna hämning bekräftas in vivo kan zinksulfat i kombination med azelainsyra vara effektiv vid behandling av androgen patologi hos människohud..
Källa: http://www.nazdor.ru/topics/improvement. nt / 470976 /

Baserat på denna slutsats. Eftersom dihydrotestosteron krävs för tillväxten av skägghåret, kan zink inte användas för att stimulera tillväxten av hårsäckar på skägget. Och speciellt tillsammans med vitamin B6 (PYRIDOXIN).

Och jag åt mycket zink på två år, ibland tillsammans med B6.

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

Hej1 "20 apr 2017 12:15

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

Vit »20 apr 2017, 13:46

  • Svara med citat

Re: VARNING! 15% Minoxidil av ii Solutions

barbudo88 »19 augusti 2017, 19:31

efter 5% minoxidil drygt 1 år bestämde jag mig för att lägga till 15% ii lösningar med bara 5% azelainsyra och visste inte vad som var omöjligt.
Jag har använt den i nästan en månad, men bara på kvällarna på morgonen 5% Kirkland

Så på mustaschen och hakan uppträdde skalliga skador i form av cirklar och ränder upp till 5-7 mm stora i närheten, med nästan fullständig frånvaro av hår, det vill säga skägget är skalligt! och där växte jag upp från 16 års ålder, tydligen kom jag in i denna azelainsyra? Och plus drack zink i dessa dagar ibland.

Vad ska jag göra nu och hur ska jag vara? Naturligtvis kommer jag inte att använda den längre, men kommer allt att komma tillbaka nu.

Recensioner om Minoxidil 15 procent


Effekten av skallighetskurer är proportionell mot koncentrationen av den aktiva substansen i dem. Minoxidil 15 procent enligt kundrecensioner kan återställa hår även med avancerad alopeci. Läkemedlet är avsett för personer som inte har fått resultat från användningen av en mindre koncentrerad lösning. Med daglig användning kan du upptäcka aktiv tillväxt av nya hårstrån efter 3 månader. För att få maximal effekt på ett område där hår har varit frånvarande under lång tid rekommenderas att du använder en dermaroller innan du applicerar produkten. Detta kommer att säkerställa djupare absorption av den aktiva substansen och därmed påskynda hårväxt..

Vilka recensioner säger om Minoxidil 15%

Jämfört med andra former ger ett läkemedel med en hög koncentration av aktiv ingrediens resultat mycket snabbare. Genom att tränga in i de subkutana skikten aktiverar den vilande folliklar, vilket gör håret tjockare. När vi analyserar de publicerade recensionerna om Minoxidil 15% kan vi med säkerhet tala om en garanterad effekt. Enkelhet och användarvänlighet är bland de största fördelarna med hårförstärkande produkter. Läkemedlet appliceras endast en gång om dagen med en speciell pipett. Verktyget är praktiskt taget osynligt på håret, så det kan användas säkert både på morgonen och på kvällen innan du lägger dig. Du kan också märka recensioner om Minoxidil 15 procent för ett skägg. Läkemedlet klarar också denna uppgift ganska framgångsrikt..

Vad du ska leta efter

Vissa kunder rapporterar förekomsten av en allergisk reaktion när de använder läkemedlet. Minoxidil 15% kräver noggrann hantering. Det är kontraindicerat under graviditet och amning, skador på huden i hårbotten. Om användningsreglerna bryts är biverkningar i form av allergier, klåda och skalning möjliga..

På vår webbplats finns ett stort urval av preparat med olika innehåll av den aktiva substansen. Om du har svårt att hitta rätt produkt kommer vår webbutik minox1.ru att rädda, ring bara +7 499 391-63-16 eller fyll i beställningsformuläret om du redan har bestämt dig för valet.

Minoxidil. Läkarens åsikt

Finns det ett elixir för skallighet?

Idag kommer vi att fokusera på den "magiska" minoxidilen. Ärligt talat som det är.

Minoxidil skapades ursprungligen som ett botemedel mot magsår. Bara han hade inte den önskade effekten mot denna sjukdom. Men en oväntad egenskap upptäcktes - den utvidgar blodkärlen. Därför började det användas som ett läkemedel mot högt blodtryck, men de märkte att hos många patienter som använder detta läkemedel började håret växa snabbare och blev tjockare..

Trikologer (hårläkare) och kosmetologer blev intresserade av Minoxidil för sina egna syften. Biverkningen förklarades av det faktum att med vasodilatation kommer syre mer aktivt in i hårbotten och levererar fördelaktiga ämnen till hårsäckarna.

Numera hävdar många läkare och säljare av Minoxidil att det är det bästa botemedlet mot androgenetisk alopeci, men det är det inte. Huvudåtgärden för minoxidil är att förbättra blodflödet, men detta är en enkelriktad verkan. För en god trikologisk effekt av behandlingen är det nödvändigt att förbättra hårnäringen, stimulera och lägga till en antiandrogen effekt (minska follikelkänsligheten mot effekten av hormonet DHT). Så den antiandrogena effekten av minoxidil har inte bevisats! Blodtillförsel - ja, antiandrogen effekt - nej.

Om du har AHA är det ett misstag att tro att du måste arbeta med en minskning av testosteron eller allmänna nivåer av manliga hormoner. Först och främst är det nödvändigt att minska folliklarnas känslighet för påverkan av hormonet DHT. Och det är möjligt (och till och med nödvändigt) att göra det med örtpreparat (till exempel serenoa repens).

Bieffekter

De mest obehagliga biverkningarna av minoxidil är förknippade med det faktum att det har en vasodilaterande effekt (kom ihåg att det användes för högt blodtryck?) Och påverkar i allmänhet hjärtat. Så reaktionerna kan vara sådana som uppstår med en kraftig minskning av trycket: yrsel, svimning, ibland ödem. Det finns fall av allvarligare komplikationer, såsom fokal nekros i hjärtets papillära muskler.

Ibland uppstår allergiska reaktioner, såsom nässelfeber, sveda i ögonen, andningssvårigheter.

Vissa människor upplever orimlig viktökning.

Det händer att användningen av minoxidil orsakar intensiv hårväxt på fel plats där det krävdes.

Alkohol och propylenglykol, där minoxidil löses i doseringsform, kan ha en viss negativ effekt. Dessa ämnen orsakar mjäll och kontaktdermatit hos vissa människor..

Förresten! Minoxidil är dödligt för katter. Skydda dem från oavsiktlig kontakt med läkemedlet.

Tja, det sista: abstinenssyndrom är karakteristiskt för minoxidil: efter avslutad kurs med framgångsrik behandling med detta läkemedel börjar håret falla ut igen och hela effekten blir intet.

Så minoxidil är ett livslångt läkemedel eftersom du har valt den här vägen..

Jag ber dig: inte självmedicinera! Det är bättre att återigen samråda med flera specialister, väga för- och nackdelar.

Är det möjligt att ta bort minoxidil utan biverkningar? Ja, men under överinseende av en erfaren trikolog.

Duplikat hittades

från inlägget verkar det som om Minoxidil är något annat kosttillskott, medan det är ett läkemedel med en miljon stark konsumentbas och tusentals dagböcker med en registrerad effekt. och av någon anledning lägger de det på samma nivå med grumliga kosttillskott.

Också av författarens bristande förståelse blandas minoxidil och hormonbehandling, vilket i allmänhet görs med andra läkemedel. Om författaren är en sann trikolog är självmedicinering bättre och säkert säkrare

Dvärgpalmen själv bekräftas ännu mindre av forskning.

om det används för livet kommer resultatet att fixas ?

God dag! Berätta för mig, du har haft många fall av lyckad botemedel mot total alopeci?

Jag hade ett fall av alborodecy. Skägget växte inte tätt. I 16 månader vattnades jag med 5% minoxidil och skägget blev bara en fest för ögonen. Jag har inte använt den på ett år och allt är fortfarande ok.

Det fanns inga problem med mitt hjärta?

Jag köpte en kurs och först fick då veta att det kunde finnas problem. Nu tänker jag om jag ska använda den eller inte.

nästan alla piller har buksmärta, individuell intolerans, huvudvärk, illamående etc. i biverkningarna. Så nu tar du inte piller? De försäkrar sig bara igen och anger allt som teoretiskt händer. Sätt nu på din hjärna: om du har ett friskt hjärta och du aldrig har haft problem med det, varför fan skulle det be dig om en transplantation från en minox? Fan det är allt.

inga foton kvar? Annars, i mitt lilla samhälle, skulle de vara glada att se din historia

Jag håller mig inte i princip

Det är synd, dagböckerna skulle vara mycket användbara för oss, annars finns det nu bara mina 3 transplantationer, men de är på huvudet, inte i skägget, och en bra dagbok om användningen av minoxidil för skägget är värt mycket

Och den gamla goda rakhyveln är ur mode igen?

det finns många normala produkter, de är helt enkelt dyra, samma transplantations- eller hårersättningssystem

Förresten! Minoxidil är dödligt för katter.

Jag måste komma ihåg) och hur fungerar det på hundar?

Det är för utomhusbruk.

Var är annonsen här?

Detta är inte en annons, Minoxidil är en aktiv ingrediens, inte ett läkemedel, även om bilden i titeln redan använder ett specifikt läkemedel "Minoxidil Kirkland" finns det ingen önskan att köpa här

Herre rädda den här mannen

Vad ska man göra när håret blir tunnare? Förtjockningsmedel

De flesta skalliga människor (oavsett orsaken) tappar inte håret direkt utan förlorar helt enkelt tjockleken genom att förlora en liten mängd hår varje dag. nästan alla effektiva metoder för att bekämpa skallighet (minoxidil, hormonbehandling, hårtransplantationer) kan förbättra situationen, men de kan inte göra det snabbt, det tar ofta sex månader att få de första resultaten, nämligen de första resultaten, och inte en fullständig lösning på problemet.

För att lösa detta problem skapades en ny klass av dekorativa kosmetika, lite kända i Ryssland, kallad "Keratinhårförtjockare", relativt nyligen. Principen för produkternas funktion är mycket enkel: speciella fibrer baserade på elektrifierat kollagen hälls i små mängder på kvarvarande hår och detta skapar en illusion av densitet och volym, men det bör klargöras att produkten endast fungerar om det finns åtminstone lite av sitt eget hår på applikationsstället. Effekten uppnås omedelbart och varar upp till en dag (om den kombineras med hårspray). Faktum är att det kan vara längre tills du tvättar håret, men i slutet av dagen efter att ha haft en sådan hatt kommer få att neka sig själva nöjet att tvätta allt

Ett stort antal användare är så nöjda med de första resultaten att de ofta börjar ignorera andra metoder för att bekämpa skallighet som skadar sig själva. Förtjockningsmedel är särskilt populära bland dem som har transplanterat hår (eftersom transplantationen ofta inte kan ge den ursprungliga hårtätheten) och bland kvinnor (på grund av detaljerna i förfallet, även om kvinnor publicerar mycket färre bilder). Den största effekten uppnås när man arbetar med kronan; när man arbetar med frontlinjen är effekten också där, men lägre. Intrycken från den första användningen ligger nära intrycken av den första användningen av en korrekt vald grund, något som "var det möjligt?"

Detta är dekorativ kosmetika och det har regler för användning, dvs. du behöver veta hur man förbereder håret för det (applicera på tvättat torrt hår), hur man fixar det, hur man bär det (vi fastnar inte i regnet, vi bär inte vita krage, speciellt om vi inte kan lägga händerna på huvudet hela dagen, vi försöker att inte svettas mycket), hur tvätta av (med varmt tvålvatten). Vanligtvis, för 5: e sjätte användningen, väljer användare ett mer eller mindre optimalt alternativ.

För att uppnå superresultat (som i olika reklamfoton och videor på länkarna nedan) måste du låta en professionell frisör göra det. Om vi ​​pratar om daglig användning är det bästa rådet här måttlighet, nybörjare älskar helt enkelt att hälla förtjockaren utan att stoppa, efter att ha sett annonserna. Själva applikationen tar 3 - 5 minuter, men du måste också ta hänsyn till vad du ska tvätta, torka, torka, applicera en produkt, applicera ett fixeringsmedel kan ta 20 minuter eller längre. De flesta konsumenter använder dagligen förtjockningsmedel på egen hand.

Användningsvolymen i USA är enorm, det har blivit så vanligt att en betydande andel frisörer helt enkelt använder den som en vanlig produkt för varje frisyr, precis som de använder hårgel för styling och liknande, bara för att förbättra utseendet direkt efter en frisyr och lägga upp det på Instagram. Separat är det nödvändigt att nämna det specifika sättet för den svarta befolkningen för en slags "kväll" -klippningar som görs med hjälp av en helvete mängd förtjockningsmedel och lack, en sådan frisyr kan knappast pågå i flera timmar, men detta stoppar få människor

Det finns flera välkända varumärken på marknaden som Toppik, Fully, Caboki, SMH och dussintals mindre kända varumärken. Jag har redan lagt upp ett ganska stort urval av videor (både reklam och vanliga användare) på Pikaba tidigare i det här inlägget

Här kommer jag bara att publicera en episk annons för frisörtjänster för att göra det tydligare hur det fungerar.

Hårtransplantation, vad är resultatet och hur det ser ut

Jag genomgick tre hårtransplantationsoperationer (för de som är i ämnet i mängden 6000 transplantat, detta är 12-15 tusen hårstrån) och i det här inlägget kommer jag att försöka täcka så vitt som möjligt frågan om hur människor ser efter hårtransplantation. Jag varnar dig i förväg att det kan tyckas att inlägget är negativt, men faktiskt har jag en positiv inställning till teknik och anser att min verksamhet är extremt framgångsrik.

Det är denna typ av belysning som alla som har fått hårtransplantationer hatar, sanningen kan inte döljas)))

I kommentarerna till mina inlägg såg jag ungefär två ytterligheter i hur patienter ser möjligheterna med modern kirurgi: a) operation kan göra "som det var", b) de kommer att transplantera tre hårstrån, som så småningom kommer att falla ut

Och nu är den hårda sanningen i livet, det fungerar inte att göra det. För närvarande finns det ingen sådan transplantationsteknik (och inte alla hår kan användas som givarhår), som helt kan återställa håret på huvudet, till det tillstånd som det var före början av skallighet.

Om du förklarar med ett exempel kan du föreställa dig att du har anförtrotts att förvalta en skog med 10 000 träd, som du skamlöst plundrade, och nu är det bara 4-5 tusen av dem kvar och en check är på näsan. Den goda nyheten är att pjäsen är lat och skogen sågs senast i naturhistoriens lektion och din uppgift är att omfördela de återstående träden så att det verkar som att inget har förändrats.

Det är denna uppgift som kirurgen som åtar sig att hantera transplantationer löser, men oavsett sin skicklighet och budget för operationen är han begränsad av teknik och volymen av givarmaterial. Därför uppnås vanligtvis en mer eller mindre naturlig densitet (60 - 70%) endast i zonen för den så kallade "frontlinjen", och de återstående zonerna på huvudet planteras enligt restprincipen.

Den goda nyheten är att människor inte bryr sig om varandra och ingen brukar jämföra sig för att märka ditt tunna hår eller inte, och för den genomsnittliga konsumenten som inte förtjänar sitt utseende är resultaten vanligtvis mer än tillräckliga, för resten finns det så kallade hårersättningssystem. (en anledning till att de rika och kända ofta inte transplanterar). Den goda nyheten är också att hårtransplantationer är för livet.

Nu för de dåliga nyheterna

En operation räcker inte. Den som berättar för dig vad du ska uppnå ett bra resultat, en operation räcker inte för dig, det fungerar bara inte, för ditt hår som ännu inte har fallit ut kommer att falla ut över tiden, och det är lättare för kirurger att arbeta när det är möjligt att göra små korrigeringar efter den första stora operationen (trots allt, ingen vet inte hur du kommer att bli skallig i framtiden)

Den andra dåliga nyheten är de priser som gör hårtransplantationer oåtkomliga för det överväldigande antalet ryssar, om det före 2014 fortfarande fanns ett livshack för att spara pengar i Turkiet (där det finns riktigt bra specialister), har denna dörr nu stängts på grund av rubelns sorgliga växelkurs. Om det i OSS fortfarande är realistiskt att utföra en genomsnittlig volymoperation i området 100 - 120 tusen rubel, är turkarna inte längre glada att göra en nyckelfärdig procedur för ett belopp mindre än $ 2000 på nyckelfärdig basis.

Den tredje dåliga nyheten är den här gången

Låt oss säga att i morgon har du både möjligheten och medlen att genomföra operationen, det betyder att du får en frisyr med en hårlängd på 10 cm tidigast på 1,5 år, för du måste hitta en klinik, genomföra en undersökning, ha en operation och vänta sex månader efter operationen, när det transplanterade håret börjar växa.

Hur resultaten av operationer ser ut med en mer eller mindre normal budget (jag uppmärksammar det faktum att jag tar bilder från den mest "onda" vinkeln och belysningen, operationerna görs bra och visuellt ser dessa människor bra ut live, men hårets täthet kan inte beräknas på något annat sätt)

Observera att ju mer lockigt och mörkare hår desto bättre blir resultatet visuellt.

Men hur resultaten av verksamheten ser ut när volymen är klart otillräcklig (vanligtvis på grund av brist på medel eller givarmaterial. Operationerna utfördes tekniskt kompetent, volymen är helt enkelt otillräcklig)

Det är på grund av hårets sällsynthet att många efter transplantation använder speciella dekorativa kosmetika som kallas "Förtjockningsmedel", det här är speciella pulver (det är faktiskt finhackat elektrifierat kollagen) som skapar tjockare hår. Personligen använder jag dessa fortfarande ibland, även om det finns många som använder dem dagligen. Av alla medel är detta i allmänhet det enda sättet, förutom peruker, att förbättra situationen på ett snabbt sätt. Du kan läsa mer om dem i mina gamla inlägg.

P.S. nästa inlägg kommer att handla om sådant som rosacea, som jag för närvarande behandlas för. Om du har en åsikt om denna eller din egen berättelse, skriv om den i kommentarerna (foton är välkomna).

P.P.S för Bruce, Stethem och Nagiyev i kommentarerna är fortfarande förbjudna

Lånad

Finasterid + Minoxidil. En månad senare

I mitten av maj, när jag gick till frisören, hittade jag en flintskall på toppen av mitt huvud. Vid 24 vill jag inte tappa håret, så jag var tvungen att forma, läsa, inklusive andra pikabushniks. Som ett resultat köpte jag Proscar (Finasteride) 5 mg och Generolone (Minoxidil) 2%.

Jag tar Proscar märkbart en tredjedel av tabletten om dagen, jag strö generolon två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

Bilder för en månad sedan, strax efter kursstart:

Den kala lappen är bevuxen. Jag hoppas att effekten fortsätter och intensifieras.

Manlig skallighet, hur man hanterar det och vinner (del 37: pressa för dem som precis har börjat bli skalliga, vad man ska göra och hur mycket det kostar)

För 36 inlägg har jag mer eller mindre beskrivit nästan alla masspraxis som mänskligheten använder för att bekämpa AGA, i det här inlägget kommer det att finnas en kort steg-för-steg-instruktion om vad man ska göra och vad man inte ska göra om du är en man och du har ett tidigt stadium av skallighet. Observera att när jag skriver pris menar jag "pris från", inte "pris till".

Eftersom detta är exakt mitt fall kan du se slutresultatet av manipulationerna i ett av de första inläggen med mitt exempel:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

Kom först ihåg att AGA, aka Androgenetic Alopecia, aka "Male Pattern Baldness" (om du är en man och du är skallig, så finns det en 95% chans att detta är det) - tunnare hår, vilket leder till män till skallighet av parietal och frontal områden, hos kvinnor - till tunnare hår i området för huvudets centrala delning och sprider sig till dess sidoytor. Mekanismen för sjukdomen är enkel, håret i dessa zoner är känsligt för steroidhormoner och dödas långsamt av dem. Sjukdomen är genetisk och kan inte botas, men symtomen kan hanteras effektivt. Alla andra termer relaterade till skallighet kan ses på länken nedan, om du ser ett obegripligt begrepp i ett inlägg, se till att det beskrivs där:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

Och nu algoritmen för åtgärder och priser:

1. Det är nödvändigt att bestämma diagnosen
En läkare som hjälper till att bestämma orsaken kallas trikolog, det är han och bara han som kan bestämma diagnosen. Den mest troliga diagnosen är AGA (95% chans) eller diffus alopeci (mindre än 4% chans). Undersökning av en trikolog kostar vanligtvis 1-3 tusen rubel och det räcker vanligtvis för en diagnos. Om din diagnos är AGA, måste du registrera orsaken till skallighet, graden av skallighet enligt Norwood och närvaron / frånvaron av fet seborré, du kan göra ett trichogram (detta är valfritt), annat tillägg. undersökningar och tjänster behövs inte i detta skede. Mer information om undersökning och onödiga tjänster här
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

1.A. Om du har diffus alopeci, måste du dessutom ta reda på orsaken och eliminera den, här måste du bli vän med trikologen under lång tid, men det finns en chans att returnera håret på ett obrukbart sätt.

2. Låt dig inte luras av distributioner, folkrecept, kosttillskott, kosmetologi och andra ineffektiva metoder
Det finns en myriad av läkemedel, människor och metoder för att "främja" håråterställning i AGA. Nästan alla av dem fungerar inte eller är ineffektiva. Alla arbetsverktyg listas under detta fuskark. Bedrägerier kommer ständigt med nya omslag, så det är lättare att komma ihåg listan över arbetsmetoder än de som inte fungerar, varav den mest kända har jag listat i det här inlägget:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

Separat vill jag notera lasrar, som, även om de ger effekt, är olämpliga:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

3. Oljig seborré
Mycket ofta är fet seborré en följeslagare till skallighet (den mest uppenbara manifestationen är mjäll). Förekomsten av detta tillstånd accelererar håravfall och minskar effektiviteten av alla behandlingar. Du bör eliminera orsaken till detta tillstånd eller åtminstone lära dig att stoppa symtomen. Personligen hjälpte Sulsens pasta mig en gång i veckan (100 rubel per förpackning) under attacker, men tillståndet försvann helt efter att jag vägrade KFC. Läs mer i inlägget, på samma plats i kommentarerna andra skrev vad som hjälpte dem:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

4. Köp ett förtjockningsmedel
Ett förtjockningsmedel är en speciell dekorativ kosmetika (oftast är det hackat och elektrifierat kollagen, mindre ofta färg). Genom att hålla fast vid håret skapar det tjockleken och låter dig se betydligt bättre ut. Personligen använde jag ett verktyg som heter toppik och min månatliga konsumtion var cirka 1000 - 1500 rubel (nu använder jag det bara ibland). Utseendet förbättras dock avsevärt och det är användbart att använda detta verktyg även om du utför en operation (eftersom det är omöjligt att återställa den naturliga densiteten). Det finns flera inlägg avsedda för förtjockningsmedel samtidigt:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

5. Minoxidil och finasterid
Minoxidil är ett effektivt sätt att bekämpa skallighet, är extremt utbrett och har dussintals märken (Alerana, Spectral DNS, Regaine, etc.). Personligen använde jag det, men övergav det på grund av otillräcklig effektivitet för mig. Budgeten var drygt 500 rubel per månad. Av minuserna som du behöver applicera två gånger om dagen och när du slutar ta kommer allt som odlas med att falla ut igen.

Finasterid (det är mer korrekt att säga hormonbehandling, nästan finasterid mest av allt material). Kort sagt, det saktar ner förlusten, men det finns biverkningar, trots allt är detta ett receptbelagt läkemedel, endast som ordinerats av en läkare och efter undersökning.

Det är viktigt att komma ihåg att Min + Fin (eller separat) inte fungerar för livet och är mer ett tillskott till hårtransplantationer än ett alternativ..

6. Bestäm om kirurgi eller hårersättningssystem
Det finns faktiskt bara två sätt att helt lösa problemet med skallighet med AGA, det här är hårtransplantationsoperationer eller hårersättningssystem (peruker på steroider), andra metoder kompletterar dem snarare.

6.A. Ett hårersättningssystem är i själva verket en hårprotes gjord speciellt för långvarigt slitage. Den visuella effekten är högre än en transplantation, men dyr, det kräver inte ytterligare procedurer (förutom korrigering en gång i månaden) och låter dig få effekten omedelbart Personligen använde jag det i sex månader, jag gillade verkligen resultatet, men kostnaden (cirka 120 tusen per år i mitt fall) drev mig mot hårtransplantationer. här är tre inlägg samtidigt som utvidgar frågan:
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

6.B. Hårtransplantation, den mest effektiva (kostnads ​​/ nyttoförhållande). Det transplanterade håret har en chans på 98% att bli bevarat och kan inte urskiljas från det hår som har fallit ut. Resultatet av operationerna kan förbättras genom att använda förtjockningsmedel (jag personligen gör det här) och använda min + finterapi (jag slutade). Kostnaderna för operationer i OSS startar från 100 tusen rubel (60 rubel per transplantat), personligen genomgick jag 3 operationer (till 450 tusen minus skatteavdraget) och jag är definitivt nöjd med resultatet.

Obs: förvänta dig inte att en operation räcker, eftersom ditt hår kommer att fortsätta att falla ut under ditt liv, du kommer troligtvis behöva mer. Den visuella effekten är lägre än för hårersättningssystem, men detta är en engångskostnad. Frågan avslöjas i detalj i inlägget nedan (och den 15: e efter det):
https://pikabu.ru/story/muzhskoe_oblyisenie_kak_s_yetim_boro.

P.S. Detta är den minsta kunskap som krävs om du har en tidig grad av AHA. Jag är inte säker på om det är värt att skriva ett sådant inlägg för dem som har nästan det sista steget av skallighet, eftersom det kommer att bli en förkortad version av detta.

Var noga med att skriva i kommentarerna "om 36 inlägg behövs för att lösa problemet, skulle jag hellre raka mitt huvud"

Minoxidil 15 recensioner

Hallå!
Du måste applicera minoxidil tillräckligt länge för att ha en effekt i form av skäggtillväxt eller åtminstone stubb.
Börja alltid med 5% minoxidil. Det är helt enkelt omöjligt att tillämpa 15% i början, annars kan du:
- få många biverkningar
- ytterligare minska effektiviteten av minoxidil 5%
- medför ett betydande ekonomiskt avfall (eftersom 15% minoxidil kostar mycket mer än 5%)

Det är nödvändigt att använda 15% minoxidil endast om det under en lång tids användning inte är någon mening från 5% eller om beroende redan har inträffat till 5% minox.

Mer information i min video på min kanal, här är länken - https://goo.gl/sZypdb

Alla skäggbröder!

Hallå!
Du måste applicera minoxidil tillräckligt länge för att ha en effekt i form av skäggtillväxt eller åtminstone stubb.
Börja alltid med 5% minoxidil. Det är helt enkelt omöjligt att tillämpa 15% i början, annars kan du:
- få många biverkningar
- ytterligare minska effektiviteten av minoxidil 5%
- medför ett betydande ekonomiskt avfall (eftersom 15% minoxidil kostar mycket mer än 5%)

Det är nödvändigt att använda 15% minoxidil endast om det under en längre tidsperiod inte finns någon mening från 5% eller om beroende redan har uppstått till 5% minox.

Mer information i min video på min kanal, här är länken - https://goo.gl/sZypdb

Alla skäggbröder!

Palych, som jag förstår det, med en lång användning på 5%, om resultatet inte är tillfredsställande kan du gå till 15%?

Och hur man kombinerar det med 5% eller helt byter till det i 2-3 månader?

Hallå!
Du måste applicera minoxidil tillräckligt länge för att ha en effekt i form av skäggtillväxt eller åtminstone stubb.
Börja alltid med 5% minoxidil. Det är helt enkelt omöjligt att tillämpa 15% i början, annars kan du:
- få många biverkningar
- ytterligare minska effektiviteten av minoxidil 5%
- medför ett betydande ekonomiskt avfall (eftersom 15% minoxidil kostar mycket mer än 5%)

Det är nödvändigt att använda 15% minoxidil endast om det under en längre tidsperiod inte finns någon mening från 5% eller om beroende redan har uppstått till 5% minox.

Mer information i min video på min kanal, här är länken - https://goo.gl/sZypdb

Alla skäggbröder!

Palych, som jag förstår det, med en lång användning på 5%, om resultatet inte är tillfredsställande, kan du gå till 15%?

Och hur man kombinerar det med 5% eller helt byter till det i 2-3 månader?

Minoxidil är en farlig vana

  • Visa hela HairFood-linjen


Minoxidil är ett populärt läkemedel som används för att behandla håravfall. Detta är dock inte det enda effektiva och inte det säkraste sättet att bekämpa alopeci. Varför är minoxidil farligt och hur kan det bytas ut? Vi kommer att berätta i den här artikeln.

Vad är Minoxidil?


Minoxidil är ett blodtryckssänkande läkemedel, vars biverkning är att stimulera hårväxt. Dessutom skapades ursprungligen detta läkemedel för behandling av magsår, för vilket det visade sig vara värdelöst, men dess vasodilaterande egenskaper manifesterades. Som ett resultat började det användas för att sänka blodtrycket, under vilken nästa biverkning upptäcktes - hårväxt. Mekanismen genom vilken minoxidil påverkar hårväxt är dock inte helt förstådd och studerad. Antagligen uppnås effekten på grund av expansion av blodkärl, vilket ökar tillgången på blod, syre och näringsämnen till hårsäckarna. Efter att ha fått näring och syre börjar folliklarna arbeta mer aktivt och producerar starkare och tjockare hår..

Varför är minoxidil så populärt?


Minoxidil har redan blivit ett traditionellt botemedel som ordineras över hela världen för behandling av alopeci, särskilt androgen alopeci (AGA). Det är ordinerat, trots dess många kontraindikationer och biverkningar, som minoxidil har som alla andra läkemedel. Faktum är att det länge inte fanns något alternativ - minoxidil var praktiskt taget det enda läkemedlet som gav effekt. Både läkare och patienter är vana vid det. Idag har inte mindre effektiva och samtidigt ofarliga medel dykt upp, som alla avancerade trikologer talar om. Men vanans kraft, i kombination med "minoxidil" -verksamheten, hindrar ibland vanliga konsumenter från att ta reda på sanningen..
Samtidigt bör själva det faktum att minoxidil ordineras "till alla i rad", oavsett kön och orsaker till förlust, redan vara alarmerande. När allt kommer omkring finns det ingen universell terapi, till exempel kardiovaskulära eller bakteriella sjukdomar - behandling väljs alltid individuellt och är som regel komplex..
Kontraindikationer för användning av minoxidil:

  • Kroniska sjukdomar i cirkulationssystemet;
  • Akuta hudsjukdomar;
  • Infektionssjukdomar;
  • Tumörer (läkemedlet orsakar inte tillväxt av neoplasmer, men ökar risken för metastaser);
  • Öppna sår (skär, nötningar), sår, brännskador i hårbotten;
  • Graviditet och amning;
  • Ålder under 18 år och över 65 år.

Varför minoxidil är farligt?


För det första biverkningar:

  • Huvudvärk;
  • Yrsel;
  • Hjärtklappning, smärta i hjärtat;
  • Oönskad ansiktshårtillväxt;
  • Hårbottenirritation, brännande, torrhet, täthet;
  • Med en torr typ av hårbotten - seborré och mjäll är möjliga;
  • Svullnad i händer och fötter;
  • Sällan - allergiska reaktioner.


Det är också viktigt för en husdjursägare att veta att minoxidil är extremt giftigt för katter och vid kontakt kan orsaka förgiftning och till och med dödsfall..

För det andra är det beroendeframkallande och ett uttalat abstinenssyndrom..
Den största faran med minoxidil ligger i det faktum att kapillärerna, som regelbundet expanderade under minoxidilens verkan under alla dessa år, upphör att expandera och inte längre är känsliga för verkan av komponenterna i minoxidil. Lökarna, vana att få riklig näring under denna tid, slutar ta emot den och intensiv förlust börjar. Av denna anledning uppträder allt högre doser av minoxidil: på 80-talet var det 2%, på 90-talet uppstod minoxidil 5%, nu når det 15%. Ju högre dosering, desto fler biverkningar. Dessutom börjar olika potenta substanser, inklusive hormoner, tillsättas till preparat med minoxidil för att på något sätt bevara dess effekt för dem som har använt minoxidil under lång tid. Du blir ett "gisslan" av minoxidil - du måste använda det hela tiden och ständigt öka dosen.
Minoxidil är ett läkemedel som måste användas under mycket lång tid, eller, i fallet med uttalad AGA hos män, för livet. Och om minoxidil orsakar biverkningar hos dig, blir det antingen farligt eller helt omöjligt..

Hur man går av minoxidil?


Om du använder minoxidil nyligen och inte varje dag (2-3 gånger i veckan eller åtminstone varannan dag), bör du gradvis byta till en säker användningsfrekvens - en gång på 7-10 dagar.
Om du har använt minoxidil systematiskt i mer än ett år, tar uttagsprocessen minst 2-3 månader. Trikologer rekommenderar följande schema:
Under de första 2-3 veckorna, byt från daglig användning av minoxidia till användning varannan dag och observera. Om håravfallet inte ökar går du vidare till nästa steg. Om förlusten ökar lägger vi till andra medel: vitaminkomplex (inuti), lotioner och serum utan minoxidil (utanför);
De närmaste 2-3 veckorna använder vi minoxidil med en frekvens på 1-2 gånger i veckan..
Under de kommande 2-3 veckorna är vår uppgift att gå till applikationsschemat en gång på 7-10 dagar.
Omedelbart noterar vi att det ofta är omöjligt att "gå av" från minoxidil på egen hand, och det är bättre att använda en specialist.

Hur man känner igen minoxidil?


Idag produceras minoxidilprodukter av olika tillverkare under olika namn. Var därför försiktig och läs kompositionen på etiketten - leta efter den aktiva ingrediensen "minoxidil". Sådana produkter får endast säljas på apotek - du hittar dem inte i kosmetiska butiker. Det finns dock en populär analog av minoxidil - aminexil (en lätt version av minoxidil). Det är tillåtet att ingå i kosmetika och kan därför köpas var som helst. Men när det gäller dess brister liknar det minoxidil, så du måste noggrant studera kompositionen när du köper även kosmetiska produkter mot håravfall. Aminexil kallas "aminexil".

Ett effektivt och säkert alternativ


Minoxidil, förutom dess nackdelar, hjälper inte alla. Därför, även om du väljer att använda minoxidil, bör du inte välja det som monoterapi. Behandling av håravfall bör alltid vara omfattande, och om minoxidil finns i den, använd den inte mer än en gång på 7-10 dagar.
Behandlingen ska vara flerväglig. Det kan inkludera att ta vitaminkomplex och kosmetiska procedurer och användning av externa medel baserade på vitaminer, aminosyror, växtextrakt, peptider.
Vilken uppsättning verktyg hjälper dig? Endast en kompetent trikolog svarar på denna fråga. Han kan vid behov utse konsultationer med andra specialister, om till exempel förlusten är förknippad med cirkulationsstörningar på grund av cervikal osteokondros eller hormonell obalans.
Det bör också förstås att minoxidil endast kan påverka en orsak till håravfall - försämringen av lokal blodcirkulation. I det här fallet kan volymförlusten förknippas med andra faktorer:

  • näringsbrister;
  • verkan av hormonet dihydrotestosteron (DHT), som orsakar dystrofi av hårsäckarna med AGA;
  • låg eller ingen ny hårväxt.


Moderna läkemedel mot håravfall behandlar omedelbart alla dessa orsaker, hjälper till att förbättra det lokala blodflödet och ger näring till rötterna med viktiga ämnen och blockerar DHT, samt stimulerar ny hårväxt med säkra tillväxtfaktorer. Dessa produkter inkluderar serum baserade på peptider, vitaminer och växtextrakt. Dessutom har de inga biverkningar, kontraindikationer, abstinenssyndrom och är inte beroendeframkallande. Serum med peptider är ett värdigt och säkert alternativ till produkter med minoxidil och dess analoger, så idag finns det inte längre ett behov av att stå ut med nackdelarna med minoxidil.

Håravfall: minoxidil - vad det är, hur det fungerar och om du skulle vara rädd för det

Eftersom jag har skrivit om mitt håravfall har inte en vecka gått så att jag inte ger någon moraliskt stöd i denna fråga på Facebook, VKontakte eller med personlig post (förmodligen är det dags att öppna en supportgrupp för dem som lider! var rädd! och skriv, tveka inte!). Och de vanligaste frågorna rör användningen av minoxidil för att förbättra hårväxt, ett läkemedel som är effektivt vid androgenetisk alopeci, men bevuxet med många myter, skräckhistorier, rykten.

Eftersom jag själv har använt minoxidil under den fjärde månaden (jag använder Generolon 5% varannan dag - på natten, i kombination med många andra medel) och ser ett utmärkt resultat, bestämde jag mig för att fråga min trikolog Vladislav Tkachev om botemedlet (han är en ledande trikolog i DSD de Luxe, hudläkare, kandidat för medicinska vetenskaper, vice ordförande för Scientific and Practical Society of Trichology, chef för medicinsk trikologikurs vid RUDN University, föreläsare vid International Association of Trichologists och utvecklare av TrichoSciencePro diagnostikprogram).

- Förstår jag rätt att minoxidil idag är det enda riktigt effektiva läkemedlet mot AGA (androgenetisk alopeci)? Det läker bara AGA eller andra typer av prolaps också?

- Nej, det här är inte det enda effektiva ämnet. Men hittills är det den enda med bevisad klinisk effekt i AGA och godkänd på FDA-nivå. Skillnaden mellan första och andra meningar är värt att känna. Minoxidil är ett icke-specifikt hårväxtstimulerande medel, dvs. detta ämne stimulerar hårväxt, oavsett diagnos, i alla delar av kroppen - på stammen, huvudet eller lemmarna, förutsatt att det finns hårsäckar. Å ena sidan är det bra att det är så mångsidigt. Å andra sidan visar detta att minoxidil inte läker så mycket som, på grund av dess förmåga, stimulerar det som fortfarande kan reagera på stimulering.

- Vilka andra möjliga behandlingsregimer för AGA?

- För behandling av AGA, tillsammans med hårväxtstimulerande medel (minoxidil och ett antal andra ämnen), bör antiandrogena, antioxidantiska, antiinflammatoriska, antiseborrheiska, tropostimulerande, anti-fibroserande medel, fysioterapi (oftare laser) användas, mesoterapi har rätt att existera, liksom metoder som hårtransplantation och implantation, kamouflage, kosmetisk tatuering. Behandling av samtidig sjukdomar som förvärrar hårets tillstånd, korrigering av bristtillstånd.

I princip är monoterapi med endast minoxidil möjlig, det kommer att finnas en positiv effekt med detta tillvägagångssätt, men det finns en risk att denna effekt inte kommer att pågå länge, varefter ett återfall kommer att utvecklas och eventuellt motstånd mot andra behandlingsmetoder. Tillvägagångssättet till patienten måste förbli individuellt, även med samma diagnos.

- Är effekten av minoxidil densamma hos män och kvinnor??

Hos kvinnor är effekten vanligtvis bättre, men allt beror på processens varaktighet och varaktighet. Dessutom rekommenderas vanligtvis 5% för män och minoxidil 2% rekommenderas vanligtvis för kvinnor, vilket gör jämförelsen av effektivitet inte särskilt korrekt.

- Minoxidil kommer under olika handelsnamn. De är på något sätt annorlunda, förutom priset?

- En viktig möjlig skillnad är formen av minoxidil - lotion, skum eller gel. Lotion överträffar vanligtvis skum, men skumformuleringar tolereras bättre. Gel är en ny form som inte presenteras i Ryssland. De skiljer sig också utifrån fördelarna med fördelarna. Det finns många läkemedel i kombination med minoxidil, men detta innebär redan en omfattande analys i varje fall.

Som regel skiljer sig preparat som endast innehåller minoxidil inte mycket i sin effekt. Minoxidil är en enkel kemisk substans, ett aminopyrimidinderivat, ganska billigt att tillverka.

- Vilka är kontraindikationerna för minoxidil?

Graviditet, amning, ålder upp till 18 år, lågt blodtryck (relativ kontraindikation), individuell intolerans, njursvikt, hjärtsvikt och andra tillstånd åtföljt av ödem och vätskeretention i kroppen. Inflammatoriska processer inom läkemedlets applikationsområde.

- Vilka är komplikationerna med minoxidil? Hur många av dem har du observerat i din praktik? Hur ofta är de statistiskt sett? Finns det något du kan göra för att förhindra dem??

- Oftast - kontaktdermatit i hårbotten med klåda och mjäll - cirka 15-20%, oftare hos kvinnor. Förhindras genom användning av mjuka former, utan propylenglykol - till exempel i form av skum. Yrsel (oftare hos kvinnor med hypotonicitet). Förhindras med användning av lägre doser och koncentrationer. Överdriven tillväxt av ansiktshår (inte ett problem för män) förhindras också genom att justera dosen, koncentrationen och appliceringsfrekvensen. Med tiden försvagas säkerhetshårets tillväxt på egen hand.

- Många tjejer med förlustproblem är fruktansvärt rädda för minoxidil och fördröjer användningen så mycket som möjligt. Finns det verkligen något att vara rädd för, enligt din åsikt?

- Enligt indikationerna, i avsaknad av effekt från andra medel, med god tolerans, i avsaknad av graviditetsplanering nästa år eller två, med ordentligt stöd på andra sätt - det finns inget att vara rädd för, du behöver bara förstå att avbrytande av läkemedlet kommer att leda till samma tillstånd som skulle utvecklas och utan användning av minoxidil.

- Det finns en myt om att när du börjar använda minoxidil kommer du inte att kunna gå av den och sedan använda den hela ditt liv. Hur sant är han? En liknande myt - att minoxidil kan sluta hjälpa dig - det är sant i vilka fall?

”Ingen har använt det hela mitt liv, och det hjälper inte hela mitt liv. Men det ger en effekt, med en god uppsättning omständigheter, och i 10-15 år. Det är bättre att behålla håret, åtminstone under de här åren, och hoppas på effektivare läkemedel i framtiden. Och annulleringen, som redan nämnts, kommer säkert att leda till ett återfall, eftersom vi talar om ett genetiskt förutbestämt tillstånd. Det faktum att när man använder minoxidil kan det sluta hjälpa - vi observerar verkligen detta, och alla studier visar att effekten minskar med tiden, detta är inte en myt och ett mysterium.

Men kompetent kombinerad användning gör att den kan användas framgångsrikt under ganska lång tid, kallades villkoren ovan.

Det bör förstås att om vi hela tiden stimulerar håret med en kemisk substans, kämpar vi "med naturen" (och androgenetisk alopeci är faktiskt inte ens en sjukdom ur biologins synvinkel, det är en kosmetisk defekt ur social synvinkel, och detta uttalande kan vara kontroversiellt) ), då får vi inte glömma och tillhandahålla ytterligare troféer.

- Vichy släppte nyligen Neogenic Hair Growth Activator. De hävdar att det kan ersätta eller komplettera användningen av minoxidil. Din åsikt?

- Neogenic (Neogenic) sticker verkligen ut till det bättre från många läkemedel, inte bara för dess nyhet utan också för dess effektivitet. I fallet med allvarlig androgenetisk alopeci är det dock inte ett substitut för minoxidil. Det är fullt möjligt att komplettera behandlingen, ibland till och med nödvändig. Dessutom finns det en mycket stor kategori av patienter som helt enkelt inte behöver minoxidil, det finns ingen indikation, eller för vem den inte passade, kanske gav det biverkningar. Det finns de som snart planerar att bli gravid, amma. Det finns de som redan har avbrutit minoxidil av olika orsaker, inklusive psykologiska. Här kan hela denna betydande kategori människor visas ogifta.

Beauty Insider: Kära alla som bryr sig om hårets hälsa! Snart kommer vi att göra ett inlägg med Vladislav på varumärket DSD de Luxe (från vilken jag personligen är mycket nöjd - som behöver växa hår, det är ju själva saken) - och där kan du ställa honom en mängd frågor som berör dig. Vänta! -)

Det Är Viktigt Att Veta Om Masker För Hår

Vi tar bort den gröna nyansen efter hårfärgning

Det verkar som att färgning är ett enkelt förfarande. Du behöver bara köpa den komposition du gillar, späda ut den korrekt, bearbeta trådarna - och en ny elegant bild är klar.

Hur man gör hårmasker hemma? 10 enkla masker för att återställa och tjockna håret

Drömmer du om långt och tjockt hår? Vill du prova hemlagade hårmasker? Rädd för att skada dina lockar? Du kan återställa håret hemma på bara 1 timme!